Tips en tricks

Recycold tips en Tricks

 1. Wanneer de hoeveelheid te koelen product in gewicht toeneemt of afneemt, neemt theoretisch in dezelfde verhouding het maximaal aantal koeluren in dezelfde verpakking toe, respectievelijk af. U kunt voor de veiligheid altijd meer Recycold® elementen toevoegen. 
   

 2. Verklein het temperatuurverschil buiten met die in de verpakking. Dit zorgt voor meer geleidelijke opwarming. Doe dit door uw verpakkingen direct tegen elkaar aan te plaatsen tijdens transport of op pick-up points.
   

 3. Verklein het warmtewisselend oppervlak, bijvoorbeeld door kleinere verpakkingen te gebruiken voor kleinere orders. Immers: een 2x grotere doos, warmt theoretisch 4x sneller op bij hetzelfde volume aan product.
   

 4. Zorg bij eenmalige golfkartondozen altijd voor minimaal twee golfkartonlagen voor betere isolatie. Meerdere koelelementen? Plaats ze dan verspreid in de koelbox, maar wel steeds tussen de wanden en het product.
   

 5. Zorg dat natuurlijke convectie (warme lucht stijgt op) meewerkt; plaats coolpacks eerder bovenin dan onderin de koelverpakking.
   

 6. Zorg dat het te verzenden product een starttemperatuur heeft van maximaal 2 °C in uw koelcel. Elke graad hoger van het product scheelt in uw maximaal haalbare koeltijd.